:)
wojtas: wojtas: Rozwiąż ukł. równań
4x −y = 2
−3x + 6y = 9
dana jest prosta o równaniu 2x 3y + 6 = 0 napisz równanie prostej prostopadłej do danej
prostej która do której należy punkt (6; −2).
Dany jest wzór funkcji kwadratowej w postaci ogólnej f(x)=x2+4x+3 przekształć ten wzór do
postaci Kanonicznej
Rozwiąż 2x2=8x−6
(x+6)(2x−5)(x−4)=0 < / p> <p> 4x3+8x2−9x−18=
wykonaj działanie :
5(x3+x2+2x+1)(3x−2)−(2x2+3x)2=
17 sty 21:15
kylo1303: A sam moze probowales cos rozwiazac? Przeciez te zadania sa proste, same podstawy,
nic do myslenia tutaj nie ma.
17 sty 21:16
17 sty 21:17
wojtas: nie zdublowałem po prostu źle zapisałem jedno równanie...
17 sty 21:20