Oblicz:
Ona : Oblicz:
a) (√2−1)
2=
17 sty 19:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
a znamy wzory skroconego mnożenia

no to w czym problem
17 sty 20:00
bezendu: a) (√2−1)2=2−2√2+1=3−2√2
17 sty 20:01
Ona : ok a te drugie
17 sty 20:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
a to drugie to też wzór skroconego mnożenia
nawet do wzoru podstawic nie potrafisz
17 sty 20:03
17 sty 20:04
Ona : no dobra podstawie

ale poproszę jeszcze o jedno zadanie, zaraz będzie
17 sty 20:06
bezendu: już Ci policzyłem tylko to dodaj teraz.
17 sty 20:07
Ona : Oblicz: x * y oraz x : y
x = 1−3√3 y= 3 + 2√3
17 sty 20:09
Ona : dziękuje bezendu

Ty to potrafisz
17 sty 20:09
bezendu: (1−3
√3)*(3+2
√3)=3+2
√3−9
√3−18=−15−7
√3
| 1−3√3 | | (3−2√3) | |
| * |
| =... |
| 3+2√3 | | (3−2√3) | |
17 sty 20:14
Ona : Poproszę o całość proszę
17 sty 20:20
17 sty 20:21
Ona : Proszę matematykę miałam 6 lat temu

To nie dla mnie. Dziś zrobiłam 14 zadań a do tego nie
mam już głowy
17 sty 20:27
bezendu: 14 zadań to nie dużo

wymnożyć nie potrafisz
17 sty 20:28
bezendu: w sumie przepisanie i tak Ci nic pomoże, jak się tego nawet nie będziesz próbowała nauczyć ale
to Twoja sprawa
| 1−3√3 | | (3−2√3) | | 3−2√3−9√3+18 | |
| * |
| = |
| = |
| 3+2√3 | | (3−2√3) | | 3−12 | |
17 sty 20:34
17 sty 20:45
bezendu:
17 sty 20:52