matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania:
kacpi456:
1
1). sin
4
x−cos
4
x=
2
2). 4sin
3
x−4sin
2
+3sinx=3
17 sty 17:39
Mila:
1)
https://matematykaszkolna.pl/forum/180538.html
2) podstawienie sinx=t i t∊<−1;1> 4t
3
−4t
2
+3t−3=0 grupujesz wyrazy
17 sty 17:45
kacpi456:
dzieki wielkie
17 sty 17:46
Mila:
17 sty 17:51