matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
ulcia:
1
Rozwiąż równanie sin
4
x−cos
4
x=
w przedziale x∊<0,2π>
2
17 sty 17:30
Mila:
1
sin
4
x−cos
4
x=
2
1
(sin
2
x+cos
2
x)(sin
2
x−cos
2
x)=
⇔
2
1
sin
2
x−cos
2
x=
dalej sama, ?
2
17 sty 17:35
Mati_gg9225535:
1
(sin
2
x−cos
2
x)(sin
2
x+cos
2
x) =
2
1
sin
2
x − cos
2
x =
2
1
sin
2
x − (1−sin
2
x) −
= 0
2
17 sty 17:36
ulcia:
Ok dziękuje bardzo
17 sty 17:41