Proszę tylko o wyznaczenie zbiorów :)
Matt: Zaznacz na osi oraz zapisz zbiory :
A = {x ∊ R : |x−1| = 5}
B = {x ∊ R : |x+3| <2}
C = {x ∊ R : |x −2|≥4|}
16 sty 18:33
16 sty 18:39
Matt: Mógłby ktoś zapisać same wzory ? PLS
16 sty 19:35
Matt: ZBIORY *
16 sty 19:36
Eta:
A= {−4, 6}
B=(−5, −1)
C= (−∞,−2> U <6,∞)
16 sty 19:40
Matt: Pytanie do zbioru A − czy jeśli mamy dokładnie wyznaczoną odległość od x, (tzn. wyznaczoną
znakiem ' = ') w tym przypadku 5 to czy zawsze zbiór będzie zamknięty takim nawiasem ? { }
17 sty 00:38
Aga1.: Tak.Do zbioru A należą tylko 2 elementy.
17 sty 09:32