Geometria analityczna. Da ktoś rade? :)
x: dany jest kwadrat ABCD, kolejne wierzchołki tego kwadratu mają współrzędne A=(−2,−2), B=(3,3)
a) wyznacz współrzędne wierzchołka C kwadratu
b) wyznacz równanie okręgu o środku B i promieniu r=|AB|
15 sty 20:43
x:
15 sty 20:58
Licealista: a)W układzie narysuj sobie odcinek, |AB|, do tego odcinka dorysuj prostą przecinającą prostą
|AB| w połowie pod kątem prostym ( geometrycznie)
Algebraicznie układ dwóch równań.
15 sty 21:00
15 sty 21:04
15 sty 21:04
x: a punkt B jak obliczyc? wytlumacz mi jak mozesz wyznaczanie punktow B i C, nie z rysowaniem
tylko wyznaczanie
15 sty 21:12
x:
15 sty 21:26
15 sty 21:28