wzor
paputek: wyznacz wzór funkcji liniowej wiedząc ze prosta bedaca jej wykresem przechodzi przez podany
punkty. okresl monotonicznosc funkcji
a) A=(2,5) B=(3,4)
b) A=(2,3) B=(5,3)
15 sty 18:39
ZK: https://matematykaszkolna.pl/strona/1223.html wedlug tego rozwiazac swoje przyklady.
Przypomiec tez sobie co mowi nam o funkcji wspolczynnik a ktory stoi prze x kiedy a>0 i
kiedy a<0
lub a=0 . Pewnie cos tam swita ze kiedy a>o to funkcja jest rosnaca , kiedy a<0 to mal.......
wiesz a kiedy a=0 to jest funkcja stala
15 sty 22:32