matematykaszkolna.pl
Pochodne fdsa: Policzyć pochodną xx
15 sty 00:17
Mila: licz pochodną funkcji (exlnx)'
15 sty 00:31
Basiek: =exlnx* (xlnx)'= exlnx[lnx+1] Chyba.
15 sty 00:46
fdsa: Hah. Na takie bzdety to potraficie odpowiedzieć w 15 minut. A jak jest coś naprawdę bardziej interesującego z matematyki dyskretnej, fajnego przedmiotu, którego nie było kiedyś na I stopniu matematyki, którego pewnie wy także nie mieliście, z którego jest mało materiału w Internecie, z którego moglibyście się nauczyć jakichś ciekawszych rzeczy, to zamiast rozwiązać jakiś nowy problem, potraficie siedzieć na tym forum i po raz n−ty podpowiadać leniom rzeczy, które znajdą wszędzie indziej w 5 sekund. Spróbuje ktoś ze mną ogarnąć, jak wyznaczyć wzór na tę sumę? https://matematykaszkolna.pl/forum/179405.html
15 sty 00:48
fdsa:
 1 
Zamiast 1 ma być

...
 x 
15 sty 00:50
fdsa: ajj dobrze! hihi kompromitacja^
15 sty 00:51
Basiek: No... mam nadzieję, że ok. emotka fdsa− pomogłabym, ale niestety nie znam tych zagadnień. A to jest fajna powtórka pod egzamin. I można się ... dowartościować. Całki i pochodne należy powtarzać...., bo po prostu znikają w próżni niewiedzy.emotka
15 sty 00:53
fdsa: Pierwszy semestr? emotka
15 sty 00:55
Basiek: Tak. I jedyny.
15 sty 00:56
fdsa: Spoko mój pierwszy już drugi raz^^
15 sty 00:57
Basiek: Grrr. Mam wrażenie, że też tak skończę. Rok w plecy...emotka
15 sty 00:57
fdsa: Pociesz się, że ja już mam 2, bo jeszcze 4−letnie technikum
15 sty 00:58
Basiek: Nie jestem pewna, czy po straconym semestrze wracałabym na studia. emotka
15 sty 01:02
fdsa: Zatęskniłabyś za nimi. Lecę spać, bo o 8 mam ćwiczenia z kochaną Pani dr Czapla <3 dobranocki
15 sty 01:10
Basiek: A ja o 9−tej egzamin. Dlatego tu jestem. ^^ Ech... branoc. emotka
15 sty 01:10
Bobek: Zapomnialiście dodać, że x>0, bo jeśli x będzie mniejszy od zera to funkcja ta nie jest różniczkowalna w tych punktach.
15 sty 07:45