matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Ania2101:
⎧
25x
2
−16y
2
=4
⎩
5x+4y=2
14 sty 23:50
Jolanta:
wyznaczam z drugiego równania 5x=2−4y 25x
2
=(5x)
2
=(2−4y)
2
=4−16y+16y
2
{4−16y+16y
2
−16y
2
=4 {5x=2−4y {−16y=0
2−4y
{x=
5
{y=0
2
{x=
5
15 sty 00:40
Monika:
https://matematykaszkolna.pl/forum/179984.html
prosze spr tylko warunki
15 sty 00:41