wykładnicza bardzo ważne
Monika: Dla jakich wartosci parametru m 2 R równanie (m + 2) · 22x−1 − m · 2x+1 + m = 0 ma dwa
rózne pierwiastki rzeczywiste?
0,5(m + 2)t2 −2mt + m = 0
Δ>0 m≠−2
m∊(−∞,0)(2,∞)
15 sty 00:23
Monika: prosze tylko spr czy warunki są dobre
x*x>0
x+x>0
15 sty 00:39
Monika:
15 sty 00:50
Skipper:
... pomieszanie z poplątaniem −

przy podstawieniu 2
x=t założenie t>0
zatem
t
1+t
2>0
t
1*t
2>0
15 sty 00:56
Monika: ALE takto warunki są dobre czy jeszcze o czymś zapomniałam?
15 sty 00:59
Skipper: −
15 sty 01:03