wykonaj polecenia
łokii: 1. Dla jakich wartości parametru m (m należy do rzeczywistych) suma odwrotności pierwiastków
równania x2−(m+2)X+4=0 JEST WIĘKSZA OD (−1,5)?
2.Dla jakich wartości parametru m (m należy do rzeczywistych) suma odwrotności pierwiastków
równania x2−(m−0,5)x+ 0,25=0 ma dwa pierwiastki ujemne.
3.Dana jest funkcja kwadratowa: f(x)= =x2+2x+4 narysuj wykres funkcji y=|f(x)\ oraz y=f(|x|)
4.Rozwiąż równanie : |x2−4|−|9−x2|=5
14 sty 21:14
14 sty 21:17
Dominik: | 1 | | 1 | | x1 + x2 | |
| + |
| = |
| |
| x1 | | x2 | | x1x2 | |
14 sty 21:18