wykładnicza
Monika: 6x−9*2x−2*3x+18=0
jak to rozwiązać
14 sty 19:17
AS:
Przyjmuję podstawienie: 2x = a , 3x = b.
Wtedy mamy
a*b − 9*a − 2*b + 18 = 0
b*(a − 2) − 9*(a − 2) = 0
(a − 2)*(b − 3) = 0
Stąd
a = 2 lub b = 3 czyli
2x = 2 => x = 1 lub
3x = 3 => x = 1
Odp. x = 1 ,proszę jeszcze sprawdzić czy zachodzi równaość
14 sty 19:26
Monika: a np 6*32x−13*6x+6*22x=0
14 sty 19:44
Monika:
14 sty 19:56
Monika:
14 sty 20:01
Monika:
14 sty 20:06
Monika: ?
14 sty 20:09
Monika: 
?
14 sty 20:09
AS: I co to dało?
14 sty 20:10
Monika:
14 sty 20:10
Monika: ni wiem jak to zrobić
14 sty 20:12
Dominik: z przyjemnoscia nie odpowiadam na twoje tematy − lubie patrzec ile

jestes w stanie
wyprodukowac. Moniko, NIE JESTES JEDYNA NA TYM FORUM.
14 sty 20:15
Monika: prosze o pomoc
14 sty 20:26
asdf: No to wrzuc swoje obliczenia, tak ciezko sie okreslic czego nie potrafisz?

Ode mnie nie
dostaniesz gotowca...
14 sty 20:43
14 sty 20:46