matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Monika:
6*3
2x
−13*6
x
+6*2
2x
=0
14 sty 20:14
Mila:
6*3
2x
−13*2
x
*3
x
+6*2
2x
=0 /:(2
x
*3*x}
3
2
6*(
)
x
+6*(
)
x
−13=0
2
3
3
(
)
x
=t i t>0
2
6
6t+
−13=0 /*t
t
6t
2
−13t+6=0 Δ=169−4*36=25
13−5
13+5
t
1
=
lub t
2
=
12
12
dokończ
14 sty 20:32