matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
mala2:
Uczę się logarytmów
log5
=
log25
Proszę o pomoc.
14 sty 14:37
ZUO:
1/2
14 sty 14:40
Dominik:
log5
log5
=
= ...
log25
2log5
zastosowanie 4. wzoru z
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
14 sty 14:40
Bobek:
8 wzór też działa
14 sty 14:42
Dominik:
po co zamieniac podstawy?
14 sty 14:43
mala2:
nie radzę sobie
14 sty 14:57
mala2:
= 1/2
14 sty 14:58
Dominik:
dokladnie
14 sty 14:58
mala2:
Bardzo dziękuję
14 sty 15:00
Bobek:
Dominik, wzór też działa w drugą strone
14 sty 15:11