matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równianie
asas:
Rozwiąż graficznie równanie x
2
=|2x| i nierówność x
2
<|2x|
13 sty 14:33
Licealista:
1455
13 sty 14:36
anka:
x
2
=2|x| dla x<0 v dla x≥0 x
2
+2x=0 v x
2
−2x=0 x(x+2)=0 v x(x−2)=0
13 sty 14:41