matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz logarytmy
pati:
oblicz: log2 5 * log5 16
log 36
prosze bardzoo o pomoc w tych przykladach bo ja ich nie rozumie
log 2 + log 3
12 sty 21:14
Dominik:
juz tlumaczylem
https://matematykaszkolna.pl/forum/179300.html
12 sty 21:22
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/forum/179300.html
12 sty 21:22
pati:
rozwiazałam
log 36
2 log 6
=
=2
log 2 + log 3
log 6
czy jest ok
12 sty 21:35
bezendu:
tak dobry wynik
12 sty 21:39
pati:
log2 16
log2 5 * log5 16 = log2 5 *
= log2 16
log2 5
dobrze?
12 sty 21:46