matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Gutol:
x
2
− 13x +36=0
11 sty 20:24
Dominik:
x = 4 v x = 9
11 sty 20:26
bezendu:
Δ=(−13)
2
−4*1*36=25
√
Δ
=5 teraz policz x
1
i x
2
11 sty 20:26
Dominik:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
i pocwicz na przykladach
https://matematykaszkolna.pl/strona/1678.html
11 sty 20:27
Gutol:
dziękuje
11 sty 20:36