matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny, rozszerzony
Marcin:
A co z przypadkiem gdy r= − 11 ? Wtedy : r(2a
n
+r)=−11 r=−11 2a
n
+ r=1 a
n
=6 a
n+1
=−5 (−5)
2
−6
2
=−11
https://matematykaszkolna.pl/forum/70327.html
11 sty 19:24