matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Emilianka:
proszę o pomoc. a
1
=−3 q=−1/3 oblicz a
7
10 sty 21:50
Dominik:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
wzor na n−ty wyraz ciagu sie klania
10 sty 21:50
Emilianka:
czy ktoś to może obliczyć?
10 sty 22:00
Mati_gg9225535:
a
7
= a
1
* q
6
10 sty 22:06
Emilianka:
czy a7=1/243?
10 sty 22:39
Dominik:
1
a
7
= −
243
10 sty 22:41