matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
Tomek:
Oblicz:
log
3
24 − log
3
8
2log
6
2 + log
6
9
10 sty 21:23
krystek:
log
3
3
1
=
log
6
36
2
10 sty 21:26
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
Poucz się wzorów
10 sty 21:27
Dominik:
log
3
24 − log
3
8
log
3
8 + log
3
3 − log
3
8
=
=
2log
6
2 + log
6
9
log
6
4 + log
6
9
log
3
3
1
=
log
6
36
6
10 sty 21:27
Dominik:
1
znaczy sie
2
10 sty 21:28
Tomek:
Dziękuje
10 sty 21:32