matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg arytmetyczny
Kaś:
pomocy! obicz cztery początkowe wyrazy ciągu arytmetycznego an wiedząc że a2=6 i r=3
10 sty 20:49
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
10 sty 20:53
Beti:
w c. arytm.: a
2
= a
1
+ r −−−> a
1
= ... a
3
= a
2
+ r = ... a
4
= a
3
+ r = ...
10 sty 20:56