matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania
xxxx:
Rozwiąż równania. Podaj wykorzystane własności logarytmu: a) log2 x +log2(x−3)=2 b) log(2x+1)+ log(x+1)=1 c) log3(4−x)−log3 x=2
10 sty 16:07
Dominik:
a) dodaj logarytmy i z definicji b) tak samo c) odejmij logarytmy i z definicji
https://matematykaszkolna.pl/strona/217.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
10 sty 16:08