matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną funkcji
Nutria39:
Obliczyć pochodną funkcji
2x+3
1. f(x)=
x
2
−5x+5
sinx+cosx
2. f(x)=
sinx−cosx
3. f(x)= (x
2
−2x+2)e
x
4. f(x)=(3+2x
2
)
5
7 sty 23:52
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
8 sty 00:22