matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną funkcji
Nutria39:
Oblicz pochodną funkcji 1. F(x)=(3+2x
2
)
5
2. F(x)=(x
2
−2x+2)e
x
sinx + cosx
3. F(x)=
sinx – cosx
2x
2
+3
4. F(x)=
x
2
– 5x +5
7 sty 23:34
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
7 sty 23:42