TRYG,
ja: Pomóżcie,proszę,bo coś tam wiem,ale nie do końca

2sin510*−cos300*−tg179**tg89*
| | 1 | |
wyliczyłam:sin510*=cos60*= |
| |
| | 2 | |
tg179*=−tg1*
tg89*=ctg1*...i nie wiem,co dalej?czy na podstawie wzoru :tgα*ctgα=1 mogę policzyć,że
:−tg1*+ctg1*=−1

?
6 sty 18:45
ja: ,...i wówczas:
2sin510*−cos300*−tg179* =2*
12−
12+1=
32 
?
6 sty 19:11
krystek: tak
6 sty 19:29
6 sty 19:29
ja: dzięki

..widzę,że lepiej prosić tu o gotowce
6 sty 19:37
krystek: Nie , lepiej rozwiązać i dać do sprawdzenia. Tylko nie pisałaś po kolei i wówczas należy samemu
przeliczać ,
6 sty 19:39
ja:
6 sty 19:40