6 sty 16:05
ICSP: domnóż licznik i mianownik przez :
(√cosx−1)*(cosx − 1)
6 sty 16:16
monika: | | cosx−1 | | cosx−1 | | 1 | |
limx→0 |
| =limx→0 |
| * |
| =−1*0,5=−0,5 |
| | x2*(√cosx−1) | | x2 | | √cosx−1 | |
| | −(1−cosx) | | −(2sin2x2) | |
limx→0 |
| =limx→0 |
| =limx→0U{−(si |
| | x2 | | x2 | |
n
2x2)}{
x22}
| | sinx√2 | |
=limx→0−( |
| )2=−1 |
| | x√2 | |
6 sty 16:21
ICSP: x −> 0 bede to omijał :
| | √cosx − 1 | | −(1 − cos2x) | |
lim |
| = lim |
| = |
| | x2 | | x2 * (√cosx + 1) * (cosx + 1) | |
| | sin2x | | −1 | | −1 | | 1 | |
lim |
| * |
| = 1 * |
| = − |
| |
| | x2 | | (√cosx+1)*(cosx + 1) | | 4 | | 4 | |
6 sty 16:26
monika: | | sinx√2 | |
tzn że limx→0 (−( |
| )2=−12 |
| | x√2 | |
6 sty 17:11
monika: | | x2+sinx | |
jak rozwiązać limx→0 |
| |
| | x2−cosx | |
6 sty 18:38
ICSP: może po prostu wstawić
6 sty 18:44
monika: a przepraszam dązy do ∞
6 sty 18:45
6 sty 18:49
monika: do czego mam to przyrównać
6 sty 18:52
monika: | x−1 | | x2+sinx | | 1+x | |
| < |
| < |
| |
| x+1 | | x2−cos | | 1−x | |
odp 1
6 sty 19:01
monika:
6 sty 19:14
monika:
6 sty 19:29
monika:
6 sty 19:35
monika:
6 sty 19:43
monika:
6 sty 20:16
monika:
6 sty 20:25
monika:
6 sty 20:26
monika:
6 sty 20:30