matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
Radipo:
Funkcja kwadratowa
Oblicz wspolrzedne wierzcholka paraboli bedacej wykresem funkcji a)f(x)=2x
2
+3x b)f(x)=x
2
−6x+5 Serdecznie dziekuje za udzielona pomoc prosze o najprostszy sposob rozwiazan do tego zadanka
6 sty 11:44
Piotr:
x
1
+x
2
a) skorzystaj z tego ze x
w
=
2
b)
https://matematykaszkolna.pl/strona/79.html
6 sty 12:04