Oblicz NWD-NWW
paula: | | 25*312*1110 | | 115*36*23 | |
a = |
| b= |
| Obliczyć NWD (a ,b) −NWW(a,b) |
| | 310*119 | | 113*34 | |
5 sty 23:50
5 sty 23:52
paula: czy jak mam takie same wykładniki to mogę skrócić ?
5 sty 23:53
Licealista: 186 teraz jasne?
5 sty 23:55
paula : to końcowy wynik ?
6 sty 00:02
paula : nie no rozumiem
6 sty 00:05
Licealista: Najpierw przekształć 1110119 =1110−9 dalej sama rób i oblicz nww, nwd
6 sty 00:07
Krzysiek : a=25*312−10*1110−9=25*32*11=32*9*11= policz
b= 115−3*36−4*23=112*32*23= 121*9*8= policz i wyznacz NMD i NWW
6 sty 00:59