zadanie
patryko: oblicz
log8 48 − log8 3
5 sty 20:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
klaniaja się wlasności logarytmów
5 sty 20:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
logarytmy są na maturze
5 sty 20:57
patryko: a nie wiem
mi wyszło log8 16 i tu dalej nie wiem
5 sty 20:58
Ajtek: Artur, nie wiem. Wydaje mi się, że są.
5 sty 21:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
patryko
16 = 2
4
8 = 2
3
5 sty 21:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
hej ho ... Ajtek
5 sty 21:03
Ajtek:
Witam, witam
Artur
5 sty 21:05
patryko: dzieki
a takie coś zrobił byś
log6 24 + 23log6 27 − 1
5 sty 21:08
krystek: zastosuj nloga=logan
5 sty 21:09
Ajtek:
wzorki masz tutaj:
218 4 od góry dozastosowania na dzien dobry, nastepnie szósty.
5 sty 21:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
2/3 log6 27 = log6 (27)2/3 = log6 9
log6 24 + log69 = log6 216 = 6...
5 sty 21:11
Ajtek:
Artur te trzy kropki w potedze do podpowiedź?
5 sty 21:12
Artur_z_miasta_Neptuna: to ... uzupelnij
5 sty 21:12
Artur_z_miasta_Neptuna:
zeby nie było że wszystko sam zrobilem
5 sty 21:13