funkcja logar.
karolina:
narysować wykres funkcji.
| | 3 | |
f(x)= |
| +log3x dla x∊ (0;∞) |
| | 2 | |
najpierw zajmuje się log
3x
czy za x wstawiam np. 3 to będzie x=3 oraz y=1 i rysuje to co narysuje to potem przesuwam o
| | 3 | |
|
| w górę  |
| | 2 | |
1 sty 20:51
1 sty 20:58
1 sty 21:05
karolina: dzięki, jeżeli mam odczytać z wykresów zbiór rozwiązań nierówności f (x) ≤ g(x) to patrzę
gdzie się przecinają tak po przekształceniach

Zawsze tak mam sprawdzać ?
1 sty 21:08
Saizou : patrzysz kiedy wykres funkcji g(x) jest ponad lub na równi z wykresem funkcji f(x)
1 sty 21:10
1 sty 21:18
karolina: ?
1 sty 21:24