:)
miska: sin2xcosx− sinxcos2x= − √22
31 gru 11:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
L = sin(2x−x) = sin x
dalej sobie poradzisz
31 gru 11:14
miska: tak tak
dziękuje
31 gru 11:15
miska: jednak nie
31 gru 11:16
miska: skąd wział Ci sie sin x sam w tym jak wyłączyles sin przed nawias?
31 gru 11:17
31 gru 11:18
miska: aaaa dzięki
31 gru 11:19
krystek: rozpisz sin(α−β) i zauważysz ,że L=sin(α−β)
31 gru 11:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
lub ...
sin2x = 2sinxcosx <−−− wzór
cos2x = cos
2x − sin
2x = 2cos
2x − 1 <−−− wzór
L = 2sinxcosxcosx − sinx(2cos
2x − 1) = 2sinxcos
2x − 2sinxcos
2x + sinx = sinx
31 gru 11:19
miska: bardzo, bardzo dziekuje
31 gru 11:22