30 gru 21:33
Maslanek: e
ln(sinx)*(ln(sinx) = e
ln2(sinx)...
| | 1 | |
f'(x)=eln2(sinx)*2ln(sinx)* |
| *cosx. Hm? |
| | sinx | |
30 gru 21:39
Artur_z_miasta_Neptuna:
dobrze
i wychodzi tak samo co autorowi
30 gru 21:40
diks: I w takiej postaci mam zostawić?
30 gru 21:44
Trivial: | | cosx | |
Za wiele nie uprościsz. Możesz najwyżej napisać |
| = ctg(x) |
| | sinx | |
30 gru 21:45
diks: nie za bardzo wiem teraz skąd się wzieła ta druga część od znaku mnożenia..
30 gru 21:45
Artur_z_miasta_Neptuna:
diks
((ln(sinx))2)' = ....
30 gru 21:46
Trivial:
f(x) = (sinx)
ln(sinx) = e
(ln(sinx))2
f'(x) = e
(ln(sinx))2*((ln(sinx))
2)'
= (sinx)
ln(sinx)*2ln(sinx)*(ln(sinx))'
| | 1 | |
= (sinx)ln(sinx)*2ln(sinx)* |
| (sinx)' |
| | sinx | |
| | cosx | |
= (sinx)ln(sinx)*2ln(sinx)* |
| |
| | sinx | |
= (sinx)
ln(sinx)*2ln(sinx)*ctg(x)
30 gru 21:47
diks: noi teraz wszystko dla mnie jasne.. dziękuje jesteście niezastąpieni
30 gru 21:48
diks: a ja się nad tym głowiłem..
30 gru 21:49