matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rozwiązanie
monika:
zad1 przekątna sześcianu ma długość 9 oblicz pole powierzchni całkowitej tego sześcianu zad2 rzucamy dwa razy symetryczną sześcienną kostką o gry oblicz prawdopodobieństwo otrzymania iloczynu oczek równego5
29 gru 20:25
Eta:
do zad.1/
https://matematykaszkolna.pl/strona/965.html
29 gru 20:42
Eta:
zad2/ |Ω|=6
2
=... A= {(1,5), (5,1)} , |A|=2
|A|
P(A)=
=.......
|Ω|
29 gru 20:48