pomocy!
ron: Narysuj zbiór wszystkich punktów (x,y) płaszczyzny
których współrzędne spełniają równanie logx (y−2x) =2. Dochodze do momentu równania
x(x+2)=y. Wypisuję punkty, uwzględnia że x>1, x≠0 i y> 2x. Co dalej?
28 gru 19:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
jak z tego widzisz 'punkty'

toć to będą dwa przedziały
28 gru 19:52
ron: jakie przedziały? wyjaśnisz? jak nie punkty to co?
28 gru 19:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
rysujesz:
y = x(x+2)
rysujesz x=1 ... i zaznaczasz kiedy x>1
rysujesz y=2x ... i znaznaczasz kiedy y>2x
rysujesz x=0 ... i zaznaczasz kiedy x≠0
część wspólna wszystkich rzeczy to szukany zbiór punktów
28 gru 19:54
ron: a nie x≠1 i x>0 ?
28 gru 20:03
ron:

czerwone miejsce to odpowiedź?
28 gru 20:08
28 gru 20:16