logarytmy.
monialisia: również bardzo pilnie potrzebne zadanie. oblicz:
2 log
3 4 − log
3 2 = ? ? ?
potrzebuję sposób obliczania, bo ja nie mam pojęcia, jak to zrobić. niczego nie pamiętam
28 gru 17:59
ala: = log3 42 − log3 2 = log316− log3 2=
28 gru 18:02
ala: a teraz poradziła byś sobie sama? jest wzór na odejmowanie logarytmów
28 gru 18:03
28 gru 18:04
monialisia: tak, dziękuję, już rozumiem, totalnie mi wór wyleciał z głowy

czyli będzie log
3 8 ?
28 gru 18:05
ala: tak
28 gru 18:06
monialisia: dziękuję bardzo bardzo bardzo
28 gru 18:07