matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozcie
Domin:
4x − 4x
2
≥ 1
28 gru 14:42
ICSP:
1
4x
2
− 4x + 1 ≤ 0 ⇒ (2x−1)
2
≤ 0 ⇒ 2x−1 = 0 ⇒ x =
2
28 gru 14:43
Dominik:
−4x
2
+ 4x − 1 ≥ 0 Δ = 16 − 16 = 0
1
x =
2
28 gru 14:44
ja:
https://matematykaszkolna.pl/strona/93.html
28 gru 14:45