Liczba ... jest równa - pierwiastki, potęgi
Durotka: | | 32√2 | |
Liczba |
| jest równa: |
| | 41,5 | |
(jeszcze napisze słownie bo średnio się umiem tymi znaczkami obsługiwac, więc: 32 pierwiastków
z 2 przez 4 do potęgi 1,5)
ma wyjśc 2
2,5 ale nie wiem jak to się liczy
27 gru 16:20
krystek: przedstaw w potędze liczby 2
32=2?
a 41,5=(22)1,5=2?
27 gru 16:23
Durotka: no więc
32=25
a 41,5 to 23
ale nie wiem co dalej
27 gru 16:28
Piotr:
jeszcze √2 = 2?
27 gru 16:29
krystek: Działania na potęgach się kłaniają.
27 gru 16:31
27 gru 16:31
Durotka: kurcze dziękuje

wyszło
27 gru 16:32
27 gru 16:35
Durotka: okej właśnie robie zadanka! więc nie krzycz
27 gru 16:38
krystek: A gdzie słychać krzyk?
27 gru 16:52