zad
mika: czy ln10 * ln10 = ln20

prosze o odpowiedź
25 gru 21:28
świąteczny ICSP: nie
25 gru 21:28
Licealista: icsp helpniesz na moje zadanie?
25 gru 21:29
świąteczny ICSP: jakie zadanie ?
25 gru 21:29
mika: hmm to może ln100
25 gru 21:30
świąteczny ICSP: nadal nie
25 gru 21:32
mika: moge prosić w takim razie o prawidłową odpowiedź

?
25 gru 21:32
25 gru 21:33
Maslanek: ln10ln10
25 gru 21:34
świąteczny ICSP: = ln 10ln 10
25 gru 21:34
mika: czyli jak mam takie działanie 10
xln10 razy ln10 = 10
x ln10 do (ln10)
25 gru 21:38
świąteczny ICSP: jak liczysz drugą pochodną z 10x to masz :
f''(x) = 10x * ln 10 * ln 10 = 10x * (ln 10)2
25 gru 21:44
mika: to jest działanie z granic, troche sie zamotałam, może pokaże to na przykładzie >> Oblicz
granice ( wykorzystując regułe de l'Hospitala) lim (x→∞) x3/10x
25 gru 21:51
25 gru 21:52
mika: przez 10x
25 gru 21:56