matematykaszkolna.pl
Święta! Ajtek: No cóż, na forum niewiele się dzieje... Przygtowania do świąt. Jak wygląda to u Was? Specjalne potrawy, pieczenie schabów, boczków, cielęcin itp. Wędzienie wędlin W minioną sobotę wędziłem szynkę, baleron, boczuś i kiełbasę. Kiełbasa wyszła za mało słona i za mało czosnku W dniach najbliższych piekę pasztet, schaby: karkowy i środkowy. A może i boczek upiekę...
20 gru 23:36
Eta: A ja dzisiaj pasztecik upiekłam emotka o mały włos i by się spalił ( wszystko przez to forum
20 gru 23:41
Ajtek: Hehe. A ile pieczesz pasztet? Wszak to mięso duszone, przed procesem pieczenia. Toczę boje z Mamą w tym temacie. Mama chce piec jak najdłużej, ja natomiast chcę piec ok 45−50 minut, żeby nie spalić.
20 gru 23:44
Eta: 50−60 min ( bardzo chrupiącą ma skórkę, którą uwielbiam emotka
20 gru 23:45
Artur_z_miasta_Neptuna: moje przygotowania wyglądają tak, że właśnie robię sprawozdanie z 'wydymałki' które muszę jutro oddać, aby moja grupa mogła podejść do koła (do którego jeszcze się nie uczyłem) tak więc −−− koniec świata jest bliski
20 gru 23:46
Ajtek: Czyli jesteś moim sojusznikiem jeżeli chodzi o czas pieczenia emotka. A pieczesz w piekarniku w formach czy w prodiżu? Ja piekę w prodiżu, z grzaniem od dołu i góry.
20 gru 23:48
Ajtek: Artur, Ty sobie dasz radę emotka.
20 gru 23:49
Eta: Ja w formach ...... w prodiżu skórki nie będzie emotka
20 gru 23:49
Ajtek: A wykładasz formy folią aluminiową?
20 gru 23:50
Eta: Poczekaj Artur do jutra wieczorem może być ten koniec świata Po co się biedaku masz na darmo napracować ?
20 gru 23:51
Eta: emotka ...smaruję formę smalcem ( własnej produkcji i wysypuję bułką tartą , też własnej produkcjiemotka
20 gru 23:53
Ajtek: Aha. Ja smaruję olejem prodiż (kryptoreklama) i wysypuję bułka tartą dno oraz boki. Czasami na dno kładę paski słoniny. W prodiżu nie ucieka z pasztetu tłuszcz. Stąd moje pytanie czy wykładasz formy folią. Z form tłuszcz ucieka na "kantach".
20 gru 23:55
Ajtek: Bułka tarta oczywiście zmielona przez maszynkę moimi rękoma, czysta bułka emotka.
20 gru 23:56
Eta: Dokładnie emotka Mam w domu "osobistego mielacza"
20 gru 23:58
Ajtek: Hah. 100% pewności, że nie ma tam innych dodatków, typu chałka, chleb emotka.
21 gru 00:01
Artur_z_miasta_Neptuna: Jasne że sobie poradzę ... co 'ja sobie nie poradzę?' −−− z tym hasłem przetrwałem 6 lat na studiach ... więc czemu i tego 1 dnia mam nie przetrzymać Etuś ... problem w tym, że koniec świata u mnie będzie o 17:35 gdy zostanę zagryziony przez ludzi z grupy bo tak bardzo mi się nie chce robić tego sprawozdania
21 gru 00:03
Ajtek: Artur, czy tylko Ty jeden jesteś mądry na tym roku?
21 gru 00:04
Ajtek: Zerkniecie 175900
21 gru 00:09
Artur_z_miasta_Neptuna: Nie ... ja tylko jeden leniwy na tym roku jestem i jakoś muszę sobie z tym lenistwem radzić
21 gru 00:17
Ajtek: No to gratuluję ambicji młodym
21 gru 00:21
Eta: Miłych snów wszystkim emotka
21 gru 00:24
Mila: Artur, stosuj ważną zasadę wychowawczą −" Najpierw obowiązek, potem przyjemność". Zatem porzuć nasze towarzystwo i napisz to sprawozdanie. W ten sposób Twoja reputacja nie ucierpi.emotkaemotka
21 gru 00:26
Eta: Mila zapomniałaś? ....... jutro koniec świata
21 gru 00:28
Mila: Już jest "jutro". Idę spać.Dobranoc>emotka
21 gru 00:30
Artur_z_miasta_Neptuna: Mila ... ja tam idę spać ... obowiązek ten ponad wszystko wyznaję tak więc ... miłego życzę i do usłyszenia w nowym świecie
21 gru 00:30
aniabb: "co masz zrobić dziś zrób pojutrze, a będziesz miał dwa dni wolnego"
21 gru 18:32