Która książka?
Ebed: WItam, który zbiór jako przygotowanie do matury rozszerzonej byłby lepszy? Książki będą
traktowane jako wstęp przed każdym działem kięłbasy.
1002 zadań z pełnymi rozwiązaniami A. Nowoświata czy Vademecum Operonu?
20 gru 23:37
Ajtek:
Myślenia i wiedzy nie zastąpi żaden zbiór. Zadania to tylko praktyka.
20 gru 23:39
Ebed: No oczywiście i zgadzam się z Tobą w 100%. Tylko, że wcześniej trzeba nabyć wiedzę, żeby można
było ją wykorzystać w praktyce

Teraz zacząłem od praktyki, może nie szło mi tragicznie bo
tylko z dowodami były trochę problemy ale reszta ok. Chciałbym jednak teraz jeszcze dodatkowo
przed kiełbasą "zagłębić" się w dany dział i poprzypominać sobie wszystko.
21 gru 00:00
Ajtek:
Dobrego "kombosa" Tobie nie polecę, ponieważ żadnego takowego nie posiadam.
21 gru 00:03
Ebed: Hm, dzięki. To sam nie wiem jak się przygotowywać... Myślałem przerabiać wcześniej zadania z
tej strony, ale to trochę mało jednak
21 gru 00:07
Ajtek:
Ta stronka to podstawa, jeżeli chodzi o przykłady. Może ktoś coś wrzuci wiecej. Cierpliwości.
21 gru 00:09
Ebed: Stronka jest bardzo dobra, jak nie najlepsza w sieci ale wydaje mi się, że bardziej skupia się
na podstawie niż rozszerzeniu. No a na cierpliwość czasu wiele nie ma, matura lada moment
21 gru 00:15
Ajtek:
Wstępem do rozszerzenia jest podstawa. Bez tego nie rozwiążesz zadania z rozszerzenia.
21 gru 00:17
Mila: Ebed, rozwiązuj zadania z poziomu rozszerzonego i wpisuj te, z którymi masz problemy.
21 gru 00:23
Ebed: Spoko, z podstawami raczej nie mam problemów a nawet jeśli to sobie z nimi spokojnie radzę. Tak
też do tej pory robiłem. Jeszcze mam takie pytanie, tak oceniacie trudność drugiego działu
kięłbasy "Liczy rzeczywiste"? chodzi mi o te zadania czerwone czyli z rozszerzenia, głównie o
dowody. Jaki jest ich poziom względem tych maturalnych?
21 gru 00:26
Ebed: I ogólnie względem innych działów
21 gru 00:27
Mila: Ebed, jutro spojrzę i Ci odpowiem. Warto robić zadania z Kiełbasy. Patrz na przykładowe
rozwiązania, są nietypowe i przydatne.
Dobranoc
21 gru 00:33
Mila: Zadania "czerwone"− są na poziomie matury rozszerzonej, ale niektóre dowody na maturze
łatwiejsze.
21 gru 16:17
Ebed: Dzięki za fatygę
21 gru 20:58
landi: Ja osobiście polecam zbiór zadań z podkowy.
21 gru 23:07