20 gru 10:14
Kejt: | | 1 | | 1 | | 1 | | 2 | | 1 | |
= |
| + |
| + |
| = |
| + |
| |
| | 8 | | 9 | | 8 | | 8 | | 9 | |
rozszerz ułamki, tak, żeby miały w mianowniku 72..
20 gru 10:18
aneta: czyli co mam zrobic?
20 gru 10:19
20 gru 10:36
aneta: moze ktos wytłumaczyc co powinnam zrobic ?
20 gru 12:33
anna: sprowadż wszystkie ułamki do wspólnego mianownika 72
20 gru 12:37
aneta: a możesz część zacząc a ja skoncze?
20 gru 12:39
anna: np 72 podzielić na 8 to jes 9 i razy 1 =8 więc z pierwszego ułamka wychodzi 9
siedemdziesiątych drugich i tak dalej
20 gru 12:44
aneta: nie rozumiem
20 gru 12:46
20 gru 12:50