1.Komputer wraz z 7% podatkiemVAT kosztuje 2140 zł.
keithh: tylko 3 krótkie zadania

1.Komputer wraz z 7% podatkiemVAT kosztuje 2140 zł. Oblicz cenę komputera gdyby podatek wynosił
23 %
2. A = (−nieskończonosc :5> B= (−2: 7) wyznacz
a)A u B
b)Aróżnica B
c)A\B
d)B\A
e)A' B'
3. A = {x należy Ɑ : |x| = 2}
B= {x należy N −3 < x ≤ 3 }
wyznacz elementy zbiorów A i B a następnie wyznacz
a)A u B
b)Aróżnica B
c)A\B
d)B\A
19 gru 16:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
1.
od ceny odejmij 7% vatu ... w jaki sposób


następnie policz ile by kosztował z 23%vatem
2.
https://matematykaszkolna.pl/strona/8.html
3.
na początek zaznacz te zbiory
później patrz to co w 2.
tutaj x∊Q chyba ... tak

19 gru 16:39
keithh: 7 % to wynosi 149.8 i co mam potem zrobić?
19 gru 16:53
keithh:

a)A u B (pplus nieskonczoność :7>
b)A ∩ B ( −
∞ :5)
c)
A\B (−
∞ :−2)
d)B\A (7:5>
e)A' (
∞:5)∪ (−2 :
∞)
B' (7:
∞) ∪(−2: −8)
proszę powiedzieć czy to tak
19 gru 17:14
krystek:

teraz zapisz poprawnie
19 gru 17:22