matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potrzebne na juz. rownanie prostej prostopadlej
karolinaaa:
Napisz równanie prostej prostopadłej do prostej 2x+3y−9=0 i przechodzącej przez punkt (6,2) Proszę o rozwiązanie całego zadania. Kompletnie nie wiem jak to zrobić
19 gru 10:31
Artur_z_miasta_Neptuna:
moja droga ...
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
pozdrawiam
19 gru 10:31
Artur:
3y=−2x+9 |3 y=
−2x+9
2
19 gru 10:34
Artur:
dalej zrobisz ?
19 gru 10:35