matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równe ?
Ola:
Czy
π
π
−
+2kπ =
+2kπ
2
2
to sie bierze z tego zadania
https://matematykaszkolna.pl/forum/104536.html
tylko ze ja wymnożyłam przez kwadrat manownika i mam (1−2
sinx
)(2
sinx+1
−1≤0
18 gru 22:36
think:
π
π
okres wynosi 2π, więc −
+ 2kπ ≠
+ 2kπ
2
2
π
π
3π
prawdą by było −
+ 2kπ = 2π +
+ 2kπ =
+ 2kπ
2
2
2
19 gru 00:16
Bogdan:
czy −3 + 5 = 3 + 5 ?
19 gru 00:50