em: Witam, teraz pierwszy raz mam styczność z jednokładnością i mam pewien problem z, wydaje
mi się, banalnym zadankiem

czy mógłby ktoś to zobaczyć?
Dane są punkty X i X'. Znajdź taki punkt O, by:
a) X'=J skala= -3 środek= O (X)
3 lip 12:53
b.: Podziel odcinek XX' na cztery równe części, punkt O to ten z trzech punktów podziału,
który leży bliżej X, jak na ,,rysunku'':
X---------O--------.---------.----------X'
4 lip 11:59
b.: O jednokładnośći masz co nieco tu:
902
4 lip 12:00
em: ech do tego doszedłem samemu

chodzi mi o to jak to zapisać, bowiem nie wiem czy można
tylko jakiś taki rysunek zostawić
4 lip 15:39