matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hej
trampkixp:
oblicz sume wszystkich wyrazów ciagu (a
n
) a
1
=5, r=4, n=10
17 gru 22:50
Dominik:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
podstaw pod wzor na sume ciagu
17 gru 22:51
zośka:
2a
1
+(10−1)*r
S
10
=
*10
2
podstaw i oblicz
17 gru 22:52