matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Martyna:
oblicz: 9
6*log
81
2+log
3
2
16 gru 21:26
Kejt:
zamień podstawy logarytmów na 3.
16 gru 21:27
aniabb:
8*4=32
16 gru 21:27
Martyna:
skad 8*4
16 gru 21:35
aniabb:
wzór 5 i 4
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
81
3log
81
2
* 3
2log
3
2
= 2
3
* 2
2
= 8 * 4 =32
17 gru 08:01