funkcja kwadratowa
KARA: Znajdz wzór funkcji kwadratowej, ktorej wierzcholek ma wspolrzedne W(2,3) i zawiera punkt A=
(3,7)
Wzór napisz w postaci ogolnej, PLZ HELP
16 gru 17:00
16 gru 17:01
KARA: przed chwilą spędziłam tam dwie godziny, ale i tak mam problem
16 gru 17:02
KARA: domyslam sie,ze moge uzyskac postac kanoniczną z tym,ze nie wiem ile rowna się a, gdybym
wiedziala to juz bym nie miala problemu z uzyskaniem postaci ogolnej
16 gru 17:04
Piotr:
y = a(x−p)2 + q
7 = a(3−2) + 3
wyznacz a .
16 gru 17:06
KARA: im stupid.... thanks <3
16 gru 17:08
KARA: mam tylko zastanawia mnie czy (3−2) nie powinno byc do kwadratu jak wyzej? xDD pomimo tego,ze w
tym przykladzie i tak wyjdzie 1 ^^
16 gru 17:11