Pomocy!!!! Fizyka
jolcia3112: Zad.1
Krzesła karuzeli zakreślają w czasie t = 6s okrąg o promieniu r = 6m. Oblicz prędkość kątową i
liniową krzeseł oraz częstotliwość obrotu karuzeli.
Zad.2
Piłka startuje ze stałym przyśpieszeniem a = 2m/s2. Oblicz drogę przebytą przez piłkę w
trzeciej i piątej sekundzie.
Zad.3
Stosunek masy elektronu poruszającego się w akceleratorze do jego masy spoczynkowej wynosi
1,1547. Oblicz wartość prędkości elektronu prędkości światła c = 30 000 km/s.
29 maj 18:01
29 maj 18:18
jolcia3112: No tak, tylko że nie mogę dalej rozwiązać, możesz mi pomóc?
29 maj 18:21