ciągi
brrr: do pustej skarbonki wkładamy x zł. Przez kolejne 12 miesięcy dokładamy tam p % kwoty
znajdujące się w skarbonce. Jaka kwota znajduje się w skarbonce, po upływie roku jeżeli:
a) x=200, p=5
b) x= 300, p=2?
15 gru 22:45
brrr: nikt mi znowu nie chce pomóc , a tak się staram
15 gru 22:51
krystek: Ty oczekujesz na wyliczenia ," gotowce"
15 gru 22:52
krystek: 200zł i dodawaj sobie co miesiąc 5% kwoty
15 gru 22:54
brrr: dobrze zgadłaś krystek
15 gru 22:55
brrr: i tak nie rozumiem ;mam małą główkę
15 gru 22:56
krystek: A duża główka i mały" rozumek " też nic nie da.
15 gru 22:58
brrr: to jak − będzie rozwiązanie prostsze? krystek − proszę
15 gru 23:01
krystek: Leniwa jestem . Ide spać .
15 gru 23:02
krystek: I w poprzednim poście nie było magicznego słowa.
15 gru 23:03
brrr: dziękuję z całego serca
15 gru 23:05
krystek: Oj , leniwa i inteligentna" bestio"!
15 gru 23:09
15 gru 23:10
brrr: dziękuję za miłe słowa
15 gru 23:12